Haberler

  • 11 Ocak 2016 Pazartesi
  • | Paylaş :

Yeni sanayi sitesi için üye kayıtları tüm hızıyla devam ediyor

      ESKİ ve Kuzeykent yeni sanayi sitelerinin birleştirilmesiyle çevreyolu mevkiinde kurulması planlanan Maslak Küçük Sanayi Sitesi için düğmeye basan, Maslak Oto Sanayi Kooperatifi, geçtiğimiz gün sanayi esnafına yönelik bir toplantı düzenledi. Elektrik ve Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Yücel Yılmaz, Madeni Eşya İmal ve Satıcılar Odası Başkanı Mehmet Ali Tosyalıoğlu, Ağaç-İşleri Odası Başkanı Ergün Can ve Maslak Oto Sanayi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sirkecioğlu'nun konuşmacı olduğu toplantıda, kurulacak yeni sanayi sitesinin detayları paylaşıldı.
       Yılmaz: Esnafımızın hakları için buradayız
       Toplantıda ilk konuşmayı yapan Elektrik ve Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Yücel Yılmaz, şunları kaydetti; "Oluşumumuzun içerisinde kötü bir niyet asla yoktur. İnsanların yararına, Kastamonu’nun modern bir sanayi çarşısına kavuşması için yapılan bir oluşumdur. Şahsımızla, yönetim kurulumuzla, ilimizdeki esnaf arkadaşlarımızın haklarını korumak için buradayız."
       Tosyalıoğlu: Arkamızda bakanımız, belediye başkanımız var
       Madeni Eşya İmal ve Satıcılar Odası Başkanı Mehmet Ali Tosyalıoğlu ise; “Kooperatifimiz için üye kayıtları başladı. Soru işaretlerimiz varsa bunları giderelim. Yeni Sanayi Sitemiz oluşuyor, arkamızda bakanımız, belediye başkanımız var" diye konuştu. Kısa bir konuşma yapan Ağaç-İşleri Odası Başkanı Ergün Can da; “Bilgilerimiz doğrultusunda elimizden geleni yapacağız" dedi.
       Sirkecioğlu: Kısa bir süre içerisinde yer tahsisimizi alacağız
       Yeni sanayi sitesi hakkında bilgiler veren Maslak Oto Sanayi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sirkecioğlu, Açık Maslak mevkiine yeni sanayi sitesi yapılması için kooperatif kurulduğunu açıklarken, Vali Şehmus Günaydın, Milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik, Murat Demir ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın büyük katkıları olduğunu dile getirdi. 
       "Giriş aidatımız 3 bin lira. Ödemelerimiz ise Şubat ayında başlamak üzere aylık taksitlerimiz 500 lira olarak devam edecek" diyen Sirkecioğlu, 5 günde 500 üye kaydı yaptıklarını açıkladı. 45 yıldır sanayi yerinin esnafa küçük geldiğini ifade eden Sirkecioğlu; “Sanayi Bakanımız yanımızda, Belediye Başkanımız makamına oturduğundan beri iş yeri arayışında. Kısa bir süre içerisinde yer tahsisimizi alacağız. Pazartesi’den itibaren üye kaydına başladık. 5 günde 500 üye. Zaten esnaf arkadaşlarımıza dükkan dar geliyor. Plan, proje bir taslak olarak istenilen metrajları alıyoruz" ifadelerini kullandı.


Resimler Yüklenmemiş